Despre mine

Am pornit pe acest drum al psihoterapiei de la o vorbă pe care o auzisem într-o zi și care era alocată ca fiind a unui psiholog:

Singura dată când poți privi un om de sus, este atunci când îi întinzi mâna pentru a-l ridica de jos.

Vreau să devin psiholog, mi-am spus în acele momente, … dacă asemenea lucruri implică profesia de psiholog.

Astăzi, retrospectiv gândindu-mă la acel eveniment, pot afirma faptul că modestia și grija față de ceilalți care simt și consider că mă caracterizau au declanșat în interiorul meu forța motivațională de care aveam nevoie pentru a reuși să devin psiholog (spun acestea cu riscul de a părea de fapt lipsit de modestie; dar uneori în viață apar situații în care e nevoie să te auto-caracterizezi, cum e și cazul de față, în care trebuie să scriu ceva despre propria persoană și atunci consider că e benefic să spui despre tine ceea ce de fapt crezi).
Făcea sens pentru mine această provocare a vieții.

Ce a urmat?

Am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj-Napoca din cadrul Universității Babeș-Bolyai, pe care am absolvit-o alegându-mi ca și lucrare de licență  Smerenia – sursă generatoare de coping adaptativ, aceasta din dorința de a crea o punte de legătură între învățătura creștină (de care mă simt strâns legat) și cunoștințele științifice pe care psihologia le posedă.
Legat de această virtute, care este considerată ca fiind piatra de temelie a creștinismului se poate vorbi și scrie enorm de multe, dar ceea ce vrea eu să punctez din postura de psiholog (pentru că scopul meu nu este de a intra în doctrine religioase) este faptul că prin actul smereniei se poate ajunge la o înțelegere profundă atât a propriei persoane, cât și a celorlalți.

De ce spun aceste lucruri într-o prezentare legată de despre mine? Pentru că doresc să subliniez în linii mari, modul în care voi încerca să abordez actul terapeutic, mai exact, voi încerca să evidențiez cum rezultatul evaluărilor pe care mintea noastră le realizează se schimbă în funcție de poziția din care efectuăm aceste evaluări. Smerenia asta face de fapt, ne repoziționează corect în toate relațiile pe care le avem, atât în cele interpersonale, cât și în cea intrapersonală.

Cert este că acestă repoziționare se pot dobândi, și e unul dintre lucrurile pe care o să le urmăresc în cadrul psihoterapiei. Scurt spus, a evalua cât mai acurat situațiile de viață, pe ceilalți sau propria persoană va fi elementul central al psihoterapiei.

În continuarea prezentării despre mine, mai pot spune că am absolvit Master-ul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj-Napoca, UBB , iar în prezent sunt psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România în specialitatea Psihoterapii cognitiv-comportamentale.
Mă aflu aici din dorința de a ajuta, iar pentru aceasta veți găsi în persoana mea o deschidere totală pe acest segment numit, psihoterapie.

psiholog cluj, cel mai bun psiholog cluj, psiholog cluj pret, psiholog cluj ieftin, psiholog cluj gratis, psiholog cluj gratuit, psiholog cluj manastur, psiholog cluj centru, medic psiholog bun, psiholog cluj-napoca